Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус са вторият по сила тим със задвижваща система на Рено, убеден...

Лотус са вторият по сила тим със задвижваща система на Рено, убеден е Грожан

20
0
Ромейн Грожан

Лотус са вторият по сила тим със задвижваща система на Рено, убеден е Ромейн Грожан.

Френският пилот на екипа от Енстън не завърши Гран при на Китай, но за първи път този сезон се класира в Q3. Той демонстрира добро темпо и в надпреварата преди да се появи проблем със скоростната кутия.

Картината е на 90% положителна, ако се абстрахираме от техническата повреда. Рено свършиха добра работа, Лотус също и в крайна сметка направихме малка крачка в правилната посока. Не беше революция, но все пак. Бяхме втория по сила отбор със задвижваща система на Рено в Китай – пред Макларън и Торо Росо, борехме се с Форс Индия и всичко това е позитивно – заяви Грожан пред Аутоспорт.

Според шефа на екипа Жерар Лопес Ромейн е можел да е дори още по-бърз на пистата в Шанхай, ако не е имал още един технически проблем:

Имаше грижи с аеропритискането в задната част, точно когато се бореше за шестото място в квалификацията. Но автомобилът има темпото да постигне такова класиране. Преди появата на проблема със скоростната кутия му се случи пак същото нещо и колата просто бе трудна за управление. Въпреки това смятам, че можехме да сме на девето или десето място (ако бе завършил състезанието). След изчезването на четвърта предавка нямаше смисъл да рискуваме двигателя – вече сме на третия агрегат при Пастор [Малдонадо]. Затова имаше повече смисъл да приберем Ромейн.

Лопес допълни, че уикендът е бил разочароващ, но този път заради неоползотворения потенциал. В предишните кръгове неприятното усещане бе породено от невъзможността да се направят достатъчно обиколки на писта и множество повреди.