Начало Рали Мийк определи представянето в Австралия като най-силното си този сезон

Мийк определи представянето в Австралия като най-силното си този сезон

56
0
Мадс Остберг

Крис Мийк бе пети в началото на последния ден от рали Австралия, но в крайна сметка си върна четвъртото място, което заемаше по-рано.

Британският пилот на Ситроен си изкара наказание заради пресичане твърде напряко на завой и загуби място, като това сложи край на надеждите му за подиум. Все пак финишира четвърти, като освен това спечели бонус точка от пауърстейджа.

– Чувствам се малко странно – призна Крис след финала. – Честно казано, смятам, че това е най-силното ми представяне през сезона досега, въпреки че завършихме четвърти след наказание. Себ [Ожие] и Яри-Мати [Латвала] са недостижими в момента, но във Финландия, Германия и сега в Австралия се борихме в челото. Това е първия ми пълен сезон във WRC, но чувствам, че ставам все по-силен. Трябва да продължим така и във Франция.

Мадс Остберг се оказа извън топ 10, въпреки че подобряваше темпото си в течение на етапите.

– Успяхме да покажем скорост и да защитаваме позицията си спрямо Хейдън Падън. Строшено задно окачване обаче ни спря в последните етапи. Закрепихме го някак, за да завършим, но беше ужасен малшанс – обясни норвежецът.

Според шефа на тима Ив Матон Мийк е демонстрирал истинска скорост и той малко съжаляваше, че британецът не успя да я реализира напълно, тъй като можеше реално да е на около три секунди от победителя. На Остберг пък му е нужна малко повече увереност, смята Матон.