Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса обвини Алонсо за инцидента, без санкции за двамата от ФИА

Маса обвини Алонсо за инцидента, без санкции за двамата от ФИА

75
0

Фелипе Маса смята, че Фернандо Алонсо е отговорен за инцидента между двамата в края на Гран при на САЩ в Остин. Te се бореха за 6-ата позиция в последните обиколки, като испанецът направи изненадваща атака на обратния завой в третия сектор на пистата.

Маса обаче не му остави място и двамата се удариха гума в гума. От сблъсъка се стигна и до счупване на малки елементи по болида на бразилеца, а по-късно той трябваше да мине и през бокса да смени спукана гума. Алонсо изпревари след това Сайнц и завърши 5-и, а Маса 7-и.

„Аз просто вземах завоя и той влезе изцяло отвътре, коментира ситуацията Маса. – Вече влизах в завоя и той удари колата ми и спуках гума. Това разби възможностите, които имах в онзи момент. Той е отговорен за случилото се.“

Алонсо от своя страна обясни: „Мисля, че бях колело до колело с Фелипе. Не смятам, че дойдох отзад, правейки някакви луди неща. Бях вече до него и нямаше място за Маса да завие. Надявам се, че стюардите ще го сметнат за състезателен инцидент.“

След финала стюардите на ФИА разгледаха случилото се, но не наложиха наказания, считайки го именно за състезателен инцидент.

Фернандо заяви още, че изпреварването на Сайнц е било по-лесно, защото болидът на Торо Росо е бил много бавен на правите и използването на DRS е било достатъчно.