Начало Рали Мадс и Беате Остберг станаха родители

Мадс и Беате Остберг станаха родители

40
0

Мадс Остберг стана баща за първи път – съпругата му Беате роди сина им Монс.

„Най-голямата ми победа и най-горд момент! Сега сме изпълнени с любов и щастие. Обичам те, Беате, задето създаде едно чудо”, написа Мадс в Туитър и продължи във Фейсбук: „Бебето Монс пристигна в петък. Карането на рали автомобил е нищо в сравнение с това да родиш. Любимата ми Беате бе невероятна и толкова забележителна! Жените, които създават такива чудеса ежедневно, ме изумяват! Наистина се чувствам благословен и изпълнен с любов и щастие!”

Мадс планира отрано да е до съпругата си в този специален момент. Заради това ще пропусне и рали Мексико.

„Планирахме всичко отдавна. Няма да рискувам да съм на друг континент, когато Беате ражда първото ни дете. Следващото ми рали ще е Корсика в началото на април”, обясни Остберг в Швеция.

Екипът, който норвежецът сформира с Мартин Прокоп, остана без представител за следващата надпревара от световния рали шампионат през 2017 г. Чехът трябваше да кара в Мексико и дори се появи в стартови списък. Неговият Форд Фиеста WRC обаче нямаше как да бъде подготвен навреме за надпреварата. При това положение първото рали за Прокоп през настоящия сезон вероятно ще е в Сардиния (Италия). Италианският старт ще се проведе от 9 до 11 юни.