Начало Рали Мини удължи програмата си за Дакар до 2017 г.

Мини удължи програмата си за Дакар до 2017 г.

47
0

Мини удължи програмата си за рали Дакар до 2017 г. По-малко от месец преди началото на състезанието за 2015 г. старши вицепрезидентът на Мини Йохен Голер обяви двегодишното продължаване на проекта.

– Рали Дакар е върховното предизвикателство за пилоти и отбори и това го прави едно от най-вълнуващите събития в света на автомобилния спорт – заяви той по време на събитие в BMW Museum. – Мини се зае с това уникално предизвикателство и постигна огромни успехи през последните години. Дакар дава на бранда невероятната възможност да се свърже с феновете си по цял свят – хора, които обичат Дакар, които гледат отвъд статистиката и резултатите, а обожават спорта в такива изумителни, екзотични дестинации. Тези стратегически причини и постоянното ни желание да ставаме все по-добри стоят зад решението да продължим ангажимента си с Дакар и след 2015-та година – през сезоните 2016 и 2017 г. заедно с партньора ни X-raid.

Голер заяви, че с трите си поредни победи в рали Дакар – от 2012 до 2014 г. – Мини изигра важна роля в историята на най-трудната надпревара за издръжливост, доказвайки едновременно с това качествата на моделите на марката:

– Целта ни за 2015 г. е да постигнем добър отборен резултат, точно като през 2014-та.

Партньорството между Мини и X-raid стартира през 2010 г. В началото на следващата година в надпреварата ще участват общо 10 Мини ALL4 Racing.