Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матиачи: Имаме ясна стратегия и ясни срокове

Матиачи: Имаме ясна стратегия и ясни срокове

71
0
Белгия,Кими Райконен,Ферари

Малко преди началото на Гран при уикенда в Италия, Ферари продължава да изглежда в незавидно положение. Задвижващата система на Скудерията изглежда отстъпва като мощност на тези на конкурентите от Мерцедес и Рено. Като цяло F14 Т не изглежда в състояние да спечели състезание без намесата на съдбата. Персоналните промени в отбора след началото на сезона изглежда още не могат да дадат желания резултат. Въпреки това новият шеф Марко Матиачи, който замени Стефано Доменикали като ръководител на тима от Формула 1 не губи надежда и е оптимист за бъдещето.

„Имаме ясна стратегия и ясни срокове за нашето развитие“, обяснява Матиачи пред formula1.com. „Всеки мениджър се опитва да скъси колкото се може повече времето, необходимо за достигане на поставените цели. Но Формула 1 не е футбол и не може нещата да се променят за секунди със смяната на двама футболисти или дори за няколко седмици или месеци със смяната на треньора.

Работим усилено за това, Ферари да остане инстанцията в този спорт, която е била и досега.“

Още на Спа Матиачи загатна за това, че има пълно доверие на своите пилоти и смята да ги запази и за 2015 г. Освен това той изрази открито и симпатията си към Райконен.

„Обичам Кими, той е може би най-талантливият пилот във Формула 1.“

Освен това Матиачи отрича ролята, която мнозина в падока приписват на Фернандо Алонсо, а именно че от испанеца зависят до голяма степен персоналните промени или тези по колата.

„Във Ферари всеки е водеща личност и всеки може да дава идеи, особено когато те са ползотворни. Това важи и за Фернандо. Но ние имаме ясна йерархия и в момента аз стоя на върха.“

Екипът на Уилямс се опитва да се изкачи на третото място в класирането при конструкторите, което в момента се заема от Ферари. И по всичко личи, че разполага с възможността да го направи.

„Не съм съсредоточен единствено върху това, какво прави Уилямс. Опитваме се да извадим максимума от нашия пакет и ще продължим да се борим във всеки уикенд до края на сезона, да постигнем възможно най-добрите резултати.“