Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Изобщо не съм сигурен, че ще стигнем до Q3

Маса: Изобщо не съм сигурен, че ще стигнем до Q3

56
0

Ветеранът Фелипе Маса бе пределно откровен след първите тренировки, че изобщо не е убеден в участието си във финалната фаза на квалификацията в Монако и силите са така изравнени, че в 0,2 сек ще се подредят вероятно половин дузина пилоти.

„В дълга серия от турове темпото ни е приемливо, но в една обиколка мисля, че изоставаме и Торо Росо, Хаас, Макларън могат да са по-бързи от нас”, обобщи Фелипе и продължи, че в същото време с новите коли и гуми е истинско удоволствие да се кара отново в Монако. „Да, автомобилите са широки и аз, както и доста други момчета, закачих мантинелите, но с новите гуми има страхотно притискане и е изключително забавно да се кара с пълна газ.”

Маса обясни още, че няма информация за останалите гуми, защото е карал през целия ден само с ултрасофт, но смята, че темпото с нови суперсофт, ще е близко и това прави стратегията много интересна, но голямата цел днес е била работата с ултрасофт.

Фелипе коментира и катастрофата на съотборника си Ланс Строл с думите „Добре дошъл в Монако!”, но подчерта, че подобен удар се случва с всеки в Монте Карло и това е съвсем нормална част от процеса на свикване с Формула 1.