Начало Moto News Марк Маркес извади рамо по време на частен тест

Марк Маркес извади рамо по време на частен тест

64
0

Марк Маркес извади дясното си рамо по време на частен тест на пистата Херес в Испания. Той катастрофира на седми завой на трасето и след това бе закаран в медицинския център на трасето. Прегледът на лекарите показа, че няма сериозна контузия.

Въпреки катастрофата, Марк успя да изпълни тестовата си програма, както и съотборникът му Дани Педроса. Пилотите на Хонда бяха на Херес седмица след официалния MotoGP тест в Австралия. Програмата първоначално включваше два дни работа, но дъжд принуди екипа да съкрати първия от тях. През втория остана облачно, но условията се промениха значително и позволиха на тима да продължи тренировките си. Инженерите на HRC ще анализират събраните данни и ще се подготвят за последния зимен тест, който ще се проведе от 10 до 12 март на Лосаил в Катар.

„Беше продуктивен ден, тъй като направихме много обиколки и свършихме чудесна работа по мотора си. Изпълнихме по-голямата част от планираната програма, което е добре”, коментира Маркес. „Катастрофирах през втората половина от деня и си извадих рамото, но за щастие не бе нещо сериозно. Сега ще си почина малко у дома и ще се подготвя за следващия тест, който е в Катар.”

„За щастие успяхме да използваме наличното време, въпреки че условията сутринта не бяха идеални, а и се наложи да концентрираме всичко планирано в един ден”, допълни Педроса. „Трудихме се наистина упорито и сме доволни от свършеното. Сега трябва да останем фокусирани и да се постараем да продължим по същия начин в Катар след две седмици.”