Начало Рали Мийк взе първа победа за Ситроен през 2017 г. с драматичен финал

Мийк взе първа победа за Ситроен през 2017 г. с драматичен финал

75
0

Крис Мийк спечели първа победа за Ситроен и новия C3 WRC през 2017 г. Той и навигаторът му Пол Нейгл спечелиха рали Мексико, трети кръг от тазгодишния световен шампионат.

Мийк спечели предпоследната отсечка в състезанието и бе осми в пауърстейджа, което бе достатъчно за победата. Крис завърши на 13,8 секунди пред Себастиен Ожие (М-Спорт).

Ситроен е третият отбор, който печели рали в три кръга от началото на сезона. Този успех означава много за екипа след наистина лошия старт на състезателната година. Мийк връща увереността в Ситроен, тъй като на практика води в надпреварата от началото до края й. Триумфът в Мексико е четвърти за него във WRC.

Мийк едва не причини инфаркт на себе си и на целия тим на Ситроен, когато излетя по време на пауърстейджа. Северноирландецът реагира добре и маневрирайки между паркирани автомобили, успя да се върне на трасето и да финишира. Шокът му накрая обаче бе повече от очевиден: наложи се Нейгл да му помогне да се качи на покрива на колата, за да празнуват победата си.

Тиери Нювил бе най-бърз в пауърстейджа. Пилотът на Хюндай завърши трети в надпреварата.

От Танак бе четвърти, следван от Хейдън Падън, Яри-Мати Латвала, Юхо Ханинен, Дани Сордо и т.н. Понтус Тидеманд (Шкода) взе победата във WRC2.