Начало Рали М-Спорт ще преследва нова победа по снежните отсечки на Швеция

М-Спорт ще преследва нова победа по снежните отсечки на Швеция

37
0

Екипът на М-Спорт ще преследва нов успех в световния рали шампионат по снежните и коварни отсечки на Швеция. Екипът спечели първия кръг от новия сезон в Монте Карло, като триумфът донесе новият пилот на тима и шампион за последните 4 години Себастиен Ожие. След успеха на французина, в тима са уверени във възможностите на новия автомобил и очакват предизвикателството на снега в района на Карлщад.

Отборът направи два отделни 5-дневни теста за единственото снежно рали в календара, за да е добре подготвен с настройките за надпреварата, която започва в четвъртък вечерта със суперспециалния етап по улиците в Карлщад. В миналото М-Спорт често се е представял добре в тази надпревара, като надеждите са отново екипът да направи силно рали, особено след първото и третото място на Ожие и От Танак в Монте Карло.

За Швеция пилотите използват гумите с шипове, които да се справят с коварната снежна настилка. За тази година сервизният парк на ралито се мести в Торсби, а отсечките ще са дълбоко в замръзналите гори на Швеция и Норвегия. Почти 58% от пътищата са променени спрямо миналогодишното издание на състезанието, като има един изцяло нов етап – Hof-Finnskog.

“Направихме фантастичен старт на сезона, заяви шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън. – Но здравата ни работа не спира. Завръщането на най-високото място на подиума беше точно това, което заслужавахме. Но сме наясно, че трябва да продължим да се трудим много, за да постигнем целите си. Рали Швеция е състезание, в което по традиция се представяме добре. Себастиен е печелил 3 пъти там, което е много впечатляващо за нескандинавски пилот. Уверени сме, че ще се борим за позициите на подиума.”

Самият Ожие заяви: „Имахме мечтан старт на сезона в Монте Карло, но това не трябва да ни разконцентрира. Имаме още много работа за вършене и рали Швеция в уникално събитие. На него аз наистина се забавлявам, а скоростите са невероятни. Тази година с по-мощните коли те ще станат още по-големи. Това означава, че няма да имаш право на грешки и трябва да си много прецизен. Обикновено разликите са много малки и всяка секунда е от значение.”

Другият титулярен пилот на тима От Танак коментира: „Това е едно от любимите ми състезания в календара, като високоскоростните отсечки ти дават голям прилив на адреналин. Тази година с по-мощните коли състезанието ще бъде нещо много специално. Отсечките са толкова забавни за каране – бързи и с преливащи един в друг завои. Трябва да сме спокойни, съсредоточени ида изградим добър ритъм. Надявам се да има хубави условия със сняг и да сме в позиция да се борим за челните места.”