Начало Moto News Маркес спечели победата и в Superprestigio DTX

Маркес спечели победата и в Superprestigio DTX

36
0

Световният шампион Марк Маркес завърши отлично годната, в която спечели втората си титла при кралете, като спечели надпреварата Superprestigio DTX в Барселона. Шампионът в MotoGP излезе на върха след оспорвана битка с Джарет Мийс – шампион в американските серии AMA Grand National, а трети останва Кени Нойес.

Звездното състезание събра не по-малко от 10 световни шампиони в различните мотоциклетни дисциплини от целия свят. В състезанието те се разделят на две категории – Superprestigio и Open, а бъдещите талантливи млади шампиони бяха в Junior. В края на вечерта 8 пилоти от двете категории Superprestigio и Open се бориха за победата в суперфинал от 12 обиколки, който бе в огромната зала Палау Сен Жорди в Барселона, която бе домакин на престижната надпревара за втори път в рамките на една година.

Контакт в първия завой бе причина французинът Томас Шарие да падне в първия завой и да предизвика масово падане, в което участва и Маркес. Така шампионът в супербайк сериите FIM CEV Repsol – Кени Нойес поведе в състезанието. Към края му живеещият в Барселона американец бе настигнат от Маркес и Мийс и двамата караха колело н колело. За радост на публиката в каталунската зала, Маркес поведе на 200-метровата кросова част на трасето и финишира на 0.298 сек. пред Мийс и Нойес. Нойес за втори път се качва на подиума, след като премина през квалификацията Последен шанс (Last Chance Qualifier), точно както стана на предишното състезание през януари.

Останалата част от топ 8 се оформи от испанците Жерад Байло и Дани Рибалта, от британците Оливър Бриндли и Брадли Смит, който спечели две от предишните серии, а 8-и стана Шарие. Миналогодишният победител Брад Бейкър – шампион в AMA Grand National за 2013 отпадна преди това, защото си контузи лявото рамо при падане по време на тренировките. В състезанието участваха още носителите на титлите в Moto2 и Moto3 – Тито Рабат и Алек Маркес, а дебют в надпреварата Superprestigio направи и Скот Рединг.