Начало Рали Малкълм Уилсън впечатлен от Еванс и Танак

Малкълм Уилсън впечатлен от Еванс и Танак

43
0

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън заяви, че е впечатлен от представянето на Елфин Еванс и От Танак в първия кръг от световния рали шампионат за 2015 г., въпреки допуснатите от тях грешки.

В Монте Карло двамата вървяха много силно в началото и отборът бе окуражен от скоростта и потенциала на младите си състезатели. В крайна сметка Еванс се класира седми, а естонският му съотборник – едва 18-ти, но това не попречи на оптимизма им.

– Резултатът не е такъв, какъвто можеше да е, но съм безкрайно впечатлен и от Елфин, и от От. В един момент бяхме трети и четвърти и честно казано, изобщо не очаквахме да сме на такива позиции. Момчетата имат необходимата скорост, желание и решимост за успех. Не се отказват до последно. Едва ли е нужно да споменавам, че целият отбор е невероятно окуражен от огромния потенциал на пилотите ни – заяви Уилсън. – Бих искал да кажа нещо и за невъзпетите герои на WRC: зрителите, помогнали на От и Райго Мьолдер да се върнат в надпреварата, както и механиците ни – те направиха значителни поправки за много кратко време. Твърдо вярвам, че хората ни са най-добрите в спорта.

Еванс сбърка в 11-ти етап от състезанието – закачи стена и счупи задно окачване на своя Форд Фиеста RS WRC. С навигатора му Даниел Барит закрепиха някак положението и продължиха да се борят.

– Определено имахме потенциал да постигнем повече, но аз допуснах някои глупави грешки – сподели уелсецът. – Една от тях ни струва ужасно скъпо. Направихме добър избор на гуми в определени моменти, в други ситуации не се справихме както трябва, така че има още какво да учим. Като цяло скоростта ни бе на ниво и това определено е положително. Ще си извадим поуки за бъдещето.

Танак излетя от трасето в десетата отсечка и се изпързаля по стръмен склон. Той отказа да се предаде и постигна това, което изглеждаше почти невъзможно с оглед местоположението на колата му: върна се в състезанието. От и Мьолдер избутаха Фиеста-та RS WRC обратно на пътя.

– В крайна сметка състезанието не бе толкова лошо за нас. Опитвахме се да караме с приличен ритъм. Условията бяха сложни, нивото на сцепление се променяше постоянно – почти във всеки завой. Това прави рали Монте Карло толкова трудно и поради тази причина са нужни достатъчно добри бележки. Смятам, че изпълнихме по-голямата част от задачите си. Със сигурност научихме много – каза Танак.