Начало Рали Малкълм Уилсън: Не мога да изразя с думи какво чувства отборът

Малкълм Уилсън: Не мога да изразя с думи какво чувства отборът

38
0

М-Спорт написа нова страница в собствената си история, както и в тази на световния рали шампионат (WRC), след като Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа спечелиха първия кръг от първенството за 2017 г.

Екипажът стана първи в рали Монте Карло за четвърти пореден път, но това бе първи успех в първия му старт с М-Спорт, както и първи за новия Форд Фиеста WRC. Победата дойде пет години след последния триумф на отбора – в рали Уелс през 2012 г. Празненствата бяха двойни благодарение подиума на От Танак и Мартин Ярвеоя, които финишираха трети след доста препятствия.

И трите екипажа с новата Фиеста WRC взеха победи в отсечките на ралито – три за Ожие, една за Танак и още три за Елфин Еванс. Тимът освен това единствен записа три двойни успеха в етапите.

„Не мога да изразя с думи какво чувства отборът ни сега”, заяви шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън. „От пет години не бяхме стъпвали на най-високото стъпало на подиума и мога да ви кажа, че искаме отново да изпитаме това усещане. Отново спечелихме при дебюта на нов наш автомобил и според мен това само доказва високото ниво на хората в компанията ни. Вижте само представянето на екипажите ни: всички – Себастиен, От и Елфин – взеха победи в отсечките.”

„Разполагаме със страхотен автомобил. Знаем, че ни предстои още много работа, но със сигурност разполагаме с добра база. И ще повторя – не мога да изразя колко съм благодарен на екипа. Този резултат идва благодарение на тяхната упорита работа и отдаденост. Всеки един от тях – на трасето и в Довънби Хол – трябва да се гордее невероятно много с постигнатото през изминалия уикенд.”