Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Верстапен имаше късмет

Маса: Верстапен имаше късмет

27
0

Фелипе Маса е убеден, че Макс Верстапен е извадил късмет при инцидента на Сент Дево. Младият 17-годишен състезател на Торо Росо се опита да изпревари Ромен Грожан, но бе изненадан от точката на спиране на французина. Последва удар, а колата на холандеца се заби в гумените бариери.

Със сигурност критиките към Верстапен ще се умножат и доброто му каране преди този инцидент ще бъде оставено на заден план.

„Катастрофата на Верстапен бе доста опасна“, заяви Фелипе Маса след като прегледа кадрите от инцидента. Според бразилеца, пилотът на Торо Росо трябва да е радостен, че се е отървал без сериозни проблеми. „Той трябва да бъде наказан за това, което направи.“

След надпреварата действително холандецът бе наказан с връщане на пет места назад в решетката за състезанието в Канада.

„Този инцидент доказва, че опитът във Формула 1 със сигурност играе много важна роля. За да се извлече максимална поука от тези случаи, те трябва внимателно да се анализират, защото този бе изключително опасен. Може само да се радва, че няма наранявания. Този удар можеше да завърши наистина неприятно.

Ако трябва да съм честен, той не бе в позицията да успее да изпревари. Той дори не бе достатъчно близо, за да застане до другата кола. Той бе отзад и рискува прекалено.

При подобни грешки можем да кажем, че възрастта играе някаква роля. Той е едва на 17 г. Ако се бе наранил, тогава мнозина щяха да попитат, защо някой е дал лиценз на 17-годишен. Сега всички са доволни, че нещата се разминаха без последствия. Според мен контролът трябва да е по-стриктен.“