Начало Moto News Маверик Винялес най-бърз в тренировките на Ассен

Маверик Винялес най-бърз в тренировките на Ассен

91
0
Нико Розберг

Маверик Винялес с Ямаха бе най-бърз в свободните тренировки на пистата Ассен преди Гран при на Холандия от МотоGP. Заедно със съотборника си Валентино Роси той изпробва последните новости по моторите. Италианската легенда завърши шести изпитанията.

„Тренировките бяха добри”, коментира Винялес. „Искахме да сравним гумите и да направим колкото се може повече обиколки, особено с мекия тип, за да видим дали биха издържали цяло състезание. Все още не знаем какъв точно е потенциалът им, ще разберем утре.”

„Чувствам се добре, харесвам тази писта. Моторът работи чудесно и още от сутринта намерихме добри настройки. Събрахме много информация, особено за квалификацията.”

Втори и трети в подреждането се наредиха Йонас Фолгер и Марк Маркес.

„Можем да сме наистина доволни от свършената работа, особено след трудния старт”, коментира Фолгер. „Сутринта паднах след само няколко завоя, тъй като попаднах върху разлятото от машината на Андреа Довициозо масло. Инцидентът ме изнерви, повлия на увереността ми. По-късно вече всичко бе наред. Бързо научих трасето и направихме добър прогрес. Вървяхме с постоянно темпо, освен, че дадохме и чудесни времена.”

Маркес отбеляза, че условията на трасето бяха доста сложни, но той е доволен от тренировките си. В първата сесия Хонда работи по състезателните си настройки, а следобед се съсредоточи върху квалификационна подготовка. Посоката според Маркес е правилна, като екипът ще търси допълнително подобрение на стабилността и сцеплението на задната гума.