Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко Витман ще тества с болид на Торо Росо като награда за...

Марко Витман ще тества с болид на Торо Росо като награда за титлата в DTM

39
0

Новият DTM шампион Марко Витман ще участва в организиран от BMW тест с болид на Торо Росо. Тестът е награда за Витман за спечелването на титлата през тази година и няма за цел той да бъде предложен за заместник на Данил Квят, който на Сузука бе обявен за заместник на Себастиян Фетел в Ред Бул.

„Не се плашете, оставам в DTM“, написа на страницата си във Фейсбук младият германец. Въпреки това той не крие радостта си от възможността да се качи в болид от Формула 1.

„Марко направи много силен сезон, като достави изключителна радост на всички в BMW“, обясни Йенс Маркард, спортният директор на баварския концерн. „Ние решихме да го наградим за неговото представяне, като сбъднем една негова детска мечта.“

Тестът ще се осъществи и благодарение на връзката със спонсора Ред Бул. Гигантът в производството на безалкохолни напитки прати при баварците една от своите млади надежди – Антонио Феликс да Коща,

„Ще ни е изключително интересно, как ще се представи Марко в подобен автомобил“, продължава Маркард. Кога, къде и с кой болид ще тества Витман все още не е ясно.

„Въпреки това съм сигурен, че ще е невероятно преживяване“, потрива ръце младият германец. 24-годишният шампион има дълъг стаж в едноместни автомобили, но така и не успява да стигне до Формула 1, след като във всяка серия, в която кара е втори. През 2007 г. той е втори във Формула BMW, същото се повтаря и през следващата година. Той преминава в европейските серии на Формула 3, но и там продължава по същия начин, като е втори през 2010 и 2011 г. Съдбата му не се променя и в Мастърс състезанието на Зандвоорт, бележещо края на сезона и на престижния финал в Макао.