Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще гони в Япония по-представителен за прогреса си резултат

Макларън ще гони в Япония по-представителен за прогреса си резултат

53
0
Кевин Магнусен

Макларън ще има за цел в Япония да постигне резултат, който да е по-представителен за прогреса на отбора, отколкото този в Сингапур.

В последната досега надпревара от календара отборът от Уокинг взе една-единствена точка за десетото място на Кевин Магнусен. Дженсън Бътън дори не успя да стигне до финала.

– На хартия резултатът в Сингапур бе много разочароващ. Отборът обаче бързо прехвърли вниманието си към следващия старт, а и извлякохме някои положителни неща от надпреварата по уличното трасе, които възнамеряваме да използваме на Сузука – коментира рейс директорът Ерик Булие. – Представянето ни доказа преди всичко решимостта ни да успеем да водим борба до последно. Времената ни за обиколка и състезателното ни темпо в сравнение с тези на съперниците със сигурност бяха по-обещаващи, отколкото в началото на годината. Затова целта е на Сузука да продължим в същата посока.

Булие допълни, че Сузука е особено предизвикателство от гледна точка на настройките и че постигането на оптимален баланс е ключът към успеха.

За Бътън Гран при на Япония от години е като втори домашен старт:

– Страната е много специално място и победата ми тук през 2011 г. е сред най-хубавите моменти в кариерата ми. Това е едно от най-добрите трасета, на които се състезаваме: истинско предизвикателство, безпощадно, а това прави успеха там още по-удовлетворяващ. S-кривите са най-добрите завои в света според мен – уникални са и правят състезанието на Сузука невероятно вълнуващо. Конфигурацията е сложна, изисква се хубаво аеропритискане и пълна концентрация, за да извлечеш максимума в обиколка.

Дженсън каза, че Сузука вероятно ще е трудна писта за Макларън. На същото мнение е и съотборникът му, който обаче бе категоричен, че ще даде най-доброто от себе си, за да постигне максимално силно представяне.

– Сузука е една от онези легендарни писти, на които нямам търпение да карам! – възкликна Магнусен. – Сърбят ме ръцете да изляза на трасето и да премина през всички прочути завои, за които толкова съм слушал – S-кривите, двата Дегнер, Спуун, 130R. Надявам се условията в Япония да не толкова трудни, колкото се оказаха тези в Сингапур. Надпреварата бе наистина трудна и заслужавахме по-добър резултат от постигнатия, но съм убеден, че сме в състояние да надграждаме новостите, които имахме в последните стартове.