Начало Рали Мадс Остберг ще пропусне рали Мексико

Мадс Остберг ще пропусне рали Мексико

23
0

Мадс Остберг ще пропусне следващия 3-и кръг в световния рали шампионат в Мексико от 9 до 12 март, тъй като ще е при съпругата си Беате и ще чака раждането на своя син. Норвежецът финишира едва 15-и в Швеция след рестарт по системата Рали 2 заради технически проблеми и загуба на задното крило.

Той все пак бе най-бърз в шейкдауна на скандинавското състезание, като и спечели наградата за най-дълъг скок в състезанието на името на Колин Макрей – Colins Crest. Пилотът на Adapta с Форд Фиеста постигна 44 метра и остана само на 1 м от рекорда. Сега обаче той ще се занимава с нещо много по-приятно.

„Планирахме това от много време, заяви Остберг. – Няма да рискувам да бъда на друг континент далеч от раждането на първото си дете. Вече знаем, че ще бъде момче и името му ще бъде Монс.”

Следващото състезание за норвежеца ще бъде рали Франция, което тази година е изтеглено в началото на април, а преди него той смята, че тимът има нуждата от допълнителна подготовка.

„Имаме нужда от повече километри и ще се концентрираме върху това да направим някои тестове преди следващото рали, каза Мадс. – А това ще е много важно за следващото рали, което ще е на асфалт. А аз досега съвсем млако съм карал новата кола на такава настилка преди Коледа.”