Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен няма никаква вина за инцидента с Маса, категоричен е Булие

Магнусен няма никаква вина за инцидента с Маса, категоричен е Булие

33
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен няма никаква вина за инцидента с Фелипе Маса в началото на Гран при на Германия, заяви рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие.

Бразилският пилот на Уилямс обвини датчанина за удара помежду им, след който той се преобърна. Според него Магнусен, за когото 2014 г. е дебютна в F1, е бил прекалено агресивен в опита си да печели позиции веднага след старта. Стюардите на надпреварата обаче оповестиха, че единствено управлението на Маса е разследвано.

Докладът на стюардите бе свързан с карането на Фелипе и нищо друго. Разследването бе за поведение на пилот. Те решиха да не наказват Фелипе, това е тяхно право. Но е изяснено чудесно, че Кевин със сигурност няма никаква вина за станалото – заяви Булие.

Стюардите постановиха, че Маса се е съсредоточил върху съотборника си Валтери Ботас и не е ударил умишлено Магнусен.

Булие не скри, че е доволен от изхода на разследването. Той повтори за пореден път, че е доволен от представянето и на Кевин, и на съотборника му Дженсън Бътън:

До момента съм на 100% доволен и от двамата пилоти. Дженсън очевидно е част от семейството. Той е бърз и помага на отбора да върви към желаната позиция. При Кевин продължава да тече процес на обучение. Той започва да постига нужното представяне и като резултати.