Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен с първо време, Ред Бул приключиха третия ден на Херес с...

Магнусен с първо време, Ред Бул приключиха третия ден на Херес с 3 обиколки

98
0

Кевин Магнусен започна чудесно подготовката за дебютния си сезон във Формула 1. Новият пилот на Макларън даде най-добро време в третия ден тестове на пистата Херес. Той седна в MP4-29 следобед – сутринта Дженсън Бътън довърши каквото можа от програмата си заради пропуснатия вторник.

Датчанинът се справи чудесно с първото предизвикателство и впечатли наблюдаващите го с подхода си към работата. Неговото най-добро време бе 1:23.276 мин. Второ постижение даде Фелипе Маса с Уилямс (на 0,424 сек), а трети се нареди Люис Хамилтън с Мерцедес (на 0,676).

Драмата на шампионите Ред Бул в първия тест преди началото на новия шампионат във Формула 1 продължи и днес. Екипът отново спря работа часове преди края на сесията. Даниел Рикиардо успя да направи едва три обиколки (при първото си излизане спря след броени завои, нямаше нито един тур за време), като причината отново бяха грижи със задвижващата система на Рено.

Отборът имаше намерение да се опита да оправи проблемите с RB10 и Рикиардо да направи поне още един опознавателен тур около половин час преди края на тренировката в четвъртък. Скоро обаче се отказаха от тази идея в опит да оправят всичко, така че утре да имат някакви по-съществени изпитания.

Досега Ред Бул имат общо 14 обиколки – 11 на Себастиан Фетел и трите на Рикиардо – за три дни тестове. Ситуацията в тима е напрегната. Малко, след като се разбра, че отборът спира работата за деня, началникът на отбора Кристиан Хорнер и техническият шеф Ейдриан Нюи си тръгнаха от пистата. На Херес пристигна собственикът на отбора и на едноименната компания за енергийни напитки Дитрих Матешиц, който бе със съветника си Хелмут Марко.

В направено от Ред Бул изявление координаторът в инженерния екип Анди Дамерум заяви, че работата по търсенето на решение ще продължи:

Вчера се трудихме упорито да направим промените, които сметнахме за необходими за преодоляване на регистрираните проблеми. Надявахме се днес да имаме по-успешен ден. За съжаление мерките разрешиха проблемите частично и също като вчера бе по-разумно да спрем и да потърсим решение. Ясно е, че нямаме никакво желание да сме в подобна позиция и целият отбор е разочарован от ставащото. Ние обаче сме доста добри в справянето с подобен тип ситуации. Целият екип ще се стегне и съм сигурен, че всичко ще бъде поправено.

Жан-Ерик Верн направи повече обиколки днес, но спира на два пъти, като вторият път бе 15 минути преди края на сесията – тогава дори не стигна края на питлейна. Грижи продължиха да имат и Катерам.

Ферари определиха деня като добър старт за работата на Фернандо Алонсо. Испанецът за първи път кара F14 T и макар по-рано да имаше известни проблеми, успя да завърти почти 60 обиколки – единствено Хамилтън имаше повече.

Междувременно Маса имаше стабилен първи ден в Уилямс. Бразилецът е убеден, че екипът от Гроув може да се справи успешно с новите предизвикателства:

Уилямс разполагат с всичко необходимо, за да постигнат отново успех – най-добрият аеротунел, страхотни хора. Компонентите трябва да се напаснат – имаш съставките, сега опечи кейк! Отборът е готов. Не е достатъчно да доведеш нов пилот и да очакваш това да промени ситуацията. Усилието трябва да го положат всички заедно. Уилямс попълниха екипа във всички отдели с много нови, отлични хора, а това е безкрайно важно, когато искаш да се върнеш към успеха.

Маруся MR03 се появи най-после на писта следобед. Екипът от Бенбъри предпочете да разреши техническите си проблеми в базата и пристигна на Херес едва вчера следобед, а днес новата им кола излезе на трасе.

1.Кевин МагнусенМакларън1:23.27652 об.
2.Фелипе МасаУилямс1:23.700+0.42447
3.Люис ХамилтънМерцедес1:23.952+0.67662
4.Дженсън БътънМакларън1:25.030+1.75440
5.Фернандо АлонсоФерари1:25.495+2.21958
6.Нико ХюлкенбергФорс Индия1:26.096+2.82017
7.Жан-Ерик ВернТоро Росо1:26.096+6.63930
8.Адриан СутилЗаубер1:30.161+6.88534
9.Робин ФрийнсКатерамбез време10
10.Макс ЧилтънМарусябез време5
11.Даниел РикиардоРед Булбез време3