Начало Други Марко Андрети най-бърз в първата тренировка за Инди 500, Алонсо 19-и

Марко Андрети най-бърз в първата тренировка за Инди 500, Алонсо 19-и

81
0
Фернандо Алонсо

Марко Андрети от екипа на Андрети Аутоспорт бе най-бърз в първата тренировка за тазгодишното издание на 500-те мили на Индианаполис.

Неговият съотборник Фернандо Алонсо, който ще участва в надпреварата с подкрепата на Макларън и Хонда и ще пропусне Гран при на Монако, завърши с 19-о време.

Испанецът имаше проблеми със задното окачване на своя болид в последния час и не кара. Преди това Алонсо постигна най-добро време в тренировката за опознаване на новаците със среда скорост 221.634 мили в час.

Най-бързият в същинската тренировка Андрети постигна средна скорост от 226.338 м/ч в най-добрия си тур, като бе с около 1 миля по-бърз от Скот Диксън от Чип Ганаси Рейсинг-Хонда. Последният постигна най-висока скорост в сесията, без да използва въздушната струя на кола пред него.

Ед Карпентие с Шевроле завърши на 3-а позиция с постижение 224.969 м/час, пред триото пилоти с Хонда – Себастиен Бурде (Дейл Койн Рейсинг), Райън-Хънтър-Рей (Андрети Аутоспорт) и Греъм Рейхал (Рейхал Летерман). Рейхал имаше сериозни проблеми, като 45 мин преди края на сесията двигателят му отказа.

От бившите пилоти от Формула 1 освен Бурде, караха още Такума Сато, Хуан-Пабло Монтоя, Макс Чилтън. Те се класираха съответно на 10-а, 12-а и 15-а позиция от общо 32-а пилоти.

Резултатите от двете сесии можете да видите вдясно:

Специален материал за подготовката на Алонсо за Инди 500 четете в новия брой 204 на списание ClubS1