Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе: Райконен трябва да заслужи нов договор с Ферари

Маркионе: Райконен трябва да заслужи нов договор с Ферари

18
0

Кими Райконен трябва да покаже необходимите резултати и да си заслужи нов договор с тима за 2017 г. Това обяви президентът на Ферари Серджо Маркионе. Бъдещето на финландеца в тима е отдавна е под въпрос, като според мнозина той няма да остане в Скудерията през 2017 г., заради неубедителното си представяне в последните няколко състезания.

Засега изглежда, че Кими още има шансове да остане в Маранело, но за целта той трябва да подобри значително резултатите си. Според Маркионе бъдещето на Ледения в голяма степен е в неговите ръце.

„Оставането му зависи от него, заяви босът пред Гадзета дело Спорт. – Времето, което ще остане Ферари, ще зависи от представянето му. Той трябва да покаже, че заслужава да остане тук. В противен случай мисля, че и той няма да иска да продължи. Ще дойде и ден когато и аз ще напусна.”

Запитан каква според него е тайната на доминацията на Мерцедес, Маркионе заяви: „Стабилността на болида. Нашата Ферари SF16-H е нова кола в сравнение с тази от 2015 г. Въпреки че дизайнът изглежда страхотно, на пистата резултатите не съвпаднаха с нашите очаквания. Затова се опитваме да разберем какво е необходимо, за да подобрим скоростта. Колата е трудна за каране.”

Маркионе заяви също така, че вероятно във Ферари трябва да се направят подобрения в организацията, тъй като има предположения, че някои стари практики в екипа пречат на прогреса и развитието на тима. 

За възможните заместници на Райконен във Ферари четете в новия брой 195 на списание ClubS1.