Начало Други Маршавелов, Влъчков и Веселинов с победи на писта Русе

Маршавелов, Влъчков и Веселинов с победи на писта Русе

236
0

Константин Маршавелов, Иван Влъчков и Искрен Веселинов спечелиха състезанията в класовете съответно Макси, Туринг и Спорт на писта Русе, втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

В Макси шампионът Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 стартира от полпозишън и поведе пред Константин Маршавелов (КА-2 Рейсинг Тийм, Мицубиши Лансър Ево 10). Косьо обаче бе по-бърз и започна да опитва атаки. След няколко неуспешни опита пловдивчанинът успя да мине напред след атака от вътрешната страна на предпоследния завой преди старт-финала.

След това Камбуров опита контраатака, но Маршавелов го затвори и запази лидерството. В следващите обиколки Пламен сбърка на един завой и се завъртя. Той загуби много време и завърши на 42 сек от водача. Трети на повече от 57 сек от водача остана Румен Киров (Старт-Н Криводол, Субару Импреза).

Получи се чудесно състезание, много оспорвано. Доволен съм, че успяхме да го спечелим“, бе коментарът на Маршавелов, след края на състезанието.

В клас Туринг най-бърз бе миналогодишният шампион Иван Влъчков. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм с Хонда Сивик изпревари с 3.950 сек Стоян Апостолов също с Хонда Сивик. Трети се нареди Красен Василев с Рено Клио.

Четвърти завърши Давид Будев с Рено Клио, а от надпреварата отпадна Станислав Паришков. Той се движеше 3-и, но след това частично се отвори предния му капак и това го принуди да мине през бокса. След това той се върна на пистата, но получи технически проблем и се прибра. Той все пак направи най-бързата обиколка и показа голям потенциал.

„Важно беше, че стартирахме от първа позиция. Поведох и контролирах състезанието, но Стоян Апостолов ме следваше. В края върнах газта, след като натрупах аванс, заяви Влъчков. – Конкуренцията беше много силна и трябва да работим по-колата, за да я подобрим.”

В серия Спорт най-бърз бе Веселинов с Хонда Сивик, следван на 1.093 сек от Александър Димитров също с Хонда Сивик. Трети остана Михаил Симеонов. Шампионът Симеон Симеонов не участва, след като катастрофира в квалификациите в събота и повреди сериозно автомобила си.

С успехите на Маршавелов и Влъчков логично отборната победа отиде за екипа на КА-2 Рейсинг Тийм.