Начало Автомобили Mazda празнува продажбата на 1 млн. екземпляра от модела CX-5

Mazda празнува продажбата на 1 млн. екземпляра от модела CX-5

54
0

Mazda отпразнува продажбата на своя милионен екземпляр на модела CX-5 само три и половина години след започването на производството му през 2011 г. Само един модел на марката е достигал това постижение по-бързо – Mazda3.

Навлизайки в този бързо разрастващ се сегмент, Mazda представи през февруари 2012 г. своя първи компактен кросовър. В него бе представена в пълната си степен технологията SKYACTIV, комбинирана с представения от фирмата KODO дизайн. От своята премиера CX-5 е спечелила повече от 60 награди в цял свят, включително и престижната Кола на годината в Япония 2012-2013 г. както и множество награди за най-добър SUV и кросовър. Този модел бе най-добре продавания SUV в родината си през 2012 и 2013 г. като освен това бе и най-популярния модел на марката на множество европейски пазари.

„Радостен съм да видя CX-5 да достигне марката от 1 млн. продадени автомобила само три години и пет месеца след началото на производството му“, заявява Масаши Отсука, програмен мениджър на модела. „Искам да изразя своята благодарност към хората по цял свят, гласували ни доверие чрез закупуването на модела и към всички които го подкрепиха. Ние сме решени да продължим да го подобряваме и в бъдеще. Това остава един от популярните модели сред хората с активен начин на живот.“

Първоначално CX-5 се произвежда в завода на марката в Хирошима, а след като набра популярност в продукцията се включиха и заводите в Китай, Русия, Малайзия и Виетнам.