Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън може да се раздели с Хонда заради бизнес проблемите, заяви Зак...

Макларън може да се раздели с Хонда заради бизнес проблемите, заяви Зак Браун

60
0
Зак Браун

Макларън може да се раздели с Хонда заради бизнес проблемите, които партньорството причинява на тима в последните години. Това заяви изпълнителният директор на екипа от Уокинг Зак Браун.

Напоследък все по-усилено се спекулира, че решението за раздяла вече е взето и Макларън няма да използва мотори на Хонда от 2018 г. Японската компания вече трети пореден сезон не може да предостави достатъчно мощни и надеждни задвижващи системи.

„Мисля, че това се превръща в бизнес решение, каза Браун. – Сигурен съм, че много отбори биха искали да имат такъв чудесен договор, какъвто е нашия с Хонда. В крайна сметка обаче започваш да губиш много пари.

Губим спонсори, които отиват в други отбори. Имаме два типа загубени спонсори. Тези, които напускат спорта изобщо, и тези, които отиват в други отбори. А това означава, че те са доволни да са в F1, но не са доволни от съответния тим.“

По думите на Браун в Макларън имат повече от последните за изминалите няколко години, отколкото за последното десетилетие. И това започва да компенсира позитивния елемент от партньорството с Хонда, тъй като се губят много средства от спонсори и от FOM.