Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ползва всички 7 новости за мотора, Макларън се връща към стария...

Мерцедес ползва всички 7 новости за мотора, Макларън се връща към стария нос?

48
0
Макларън

Тимът на Мерцедес ще използва напълно нови задвижващи системи и в двете си коли в тренировките за Гран при на Италия на супер бързата писта Монца.

В тях компанията ще използва всичките си останали 7 възможности за развитие. Голяма част от промените вече са насочени към развитието на задвижващата система за следващия сезон. В допълнение Мерцедес ще ползва и нови масла и гориво от партньорите си Петронас.

Това ще е третият комплект задвижващи системи при Сребърните стрели този сезон, като до края на годината ще ползват без проблеми по само още един комплект.

В същото време в бокса на Маклалън се готвеха днес да използват утре поредните нови компоненти в задвижващите системи, нови двигатели и периферия, като се очакват и нови наказание за Алонсо и Бътън, засега – 5 места назад за Дженсън и 10 за Фернандо.

Любопитно е още, че Маклалън бяха поставили днес в бокса си варианти на стария дълъг нос, който ползваха преди Гран при на Австрия. Там Алонсо за първи път използва късата конфигурация, която ще се върне най-вероятно върху колите за Гран при на Сингапур.