Начало Рали Мийк води с повече от минута пред Ожие в Португалия

Мийк води с повече от минута пред Ожие в Португалия

66
0

Крис Мийк със Ситроен DS3 има повече от минута аванс след 12 отсечки в рали Португалия, 5-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на Абу Даби Тотал WRT е точно с 62.9 сек пред шампиона Себастиен Ожие с Фолксваген Поло. Британецът бе най-бърз и в 3-те отсечки до момента за деня и възползвайки се от по-задната си стартова позиция, имаше отлични условия по трасетата.

В същото време Ожие трябваше да минава първи по етапите и да ги „чисти”, което му коства много време. Все пак той остава на 12.8 сек пред Андреас Микелсен с Фолксваген. Норвежецът изпревари в общото подреждане Дани Сордо с Хюндай i20 в 12-ия пробег. Испанецът е 4-и, на 4.9 сек.

„Определено е предимство да минавам по-отсечките толкова назад в реда, обясни Мийк. – Те определено стават по-чисти за мен и се опитвам да взема максималното.” Ожие от своя страна каза, че просто нищо повече не може да направи.

На пета позиция излезе Ерик Камий от М-Спорт с Форд Фиеста, който се възползва от проблемите на Тиери Нювил с Хюндай и Стефан Лефебър с другия Ситроен DS3 на Абу Даби Тотал WRT. Белгиецът спря заради проблем с горивото, а французинът удари камък и счупи предното си окачване. Яри-Мати Латвала с третия заводски Фолксваген е 6-и, като загуби много време в петък, след като остана без серво.