Начало Автомобили Mitsubishi ще направи световна премиера на Concept XR-PHEV II в Женева

Mitsubishi ще направи световна премиера на Concept XR-PHEV II в Женева

33
0

На 85-тото Международно автомобилно изложение в Женева Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще осъществи глобалната премиера на Mitsubishi Concept XR-PHEV II, както и европейската премиера на пикапа L200. Mitsubishi Concept XR-PHEV II е малък SUV, задвижван от нова Plug-in хибридна електромобилна система (PHEV). Изцяло новият L200 следва да се появи на европейския пазар през следващото лято.

Mitsubishi Concept XR-PHEV II, който е базиран на концепция за малък SUV, се очаква да бъде вторият PHEV автомобил на MMC след пуснатия на пазара през януари 2014 г. Outlander PHEV. Новата PHEV система, използвана в MitsubishiConcept XR-PHEV II, представлява лека, компактна и високоефективна система с предно задвижване и разположен отпред двигател, която е идеална за кросоувър в градски условия. Очаква се емисиите на CO2 с тази система за задвижване да паднат под 40 г/км – едно от най-ниските нива за всички PHEV, без това да е за сметка на пъргавото и стабилно поведение на автомобила, благодарение на бързореагиращия задвижващ електромотор с мощност 163 к.с. Концептуалният модел показва специалното внимание, което MMC отделя на електромобилите в подхода на компанията към екологичните технологии. В потвърждение на това, в момента MMC разработва PHEV системи, който са оптимизирани за всеки отделен модел от продуктовата гама, с цел те да бъдат представени в близкото бъдеще.

L200 е европейският вариант на изцяло новия пикап Triton/Strada, който се появи на тайландския пазар през ноември миналата година. Независимо от подобренията във функционалността и надеждността, съобразени с предназначението на този автомобил, а именно да се използва за работа, той е проектиран като един “съвършен SUT (Sport Utility Truck)”, осигуряващ интериорно пространство с удобства като на лек автомобил. В дизеловата версия на L200 се използва 2.4-литров дизелов двигател MIVEC с турбокомпресор, който отговаря на изискванията на европейските закони по отношение на вредните емисии. Освен това, емисиите на CO2, генерирани от този двигател, са само 169 г/км – ниво, което е сред най-ниските в този клас, вземайки предвид високата мощност на агрегата – 181 к.с. (High Power модел). Моделите със задвижване на четирите колела използват силовото предаване Super Select 4WD-II на Pajero с четири избираеми режима на шофиране, благодарение на които шофьорът се радва на отлично сцепление при всякакви условия на пътя и впечатляващо поведение на автомобила върху всякакъв терен. Изцяло новите пикапи Triton/L200 ще се появят последователно на световните пазари, като предварителните планове са за доставка до 150 страни.