Начало Други MOOG с ексклузивен нов договор с европейските серии NASCAR

MOOG с ексклузивен нов договор с европейските серии NASCAR

101
0

Federal-Mogul Motorparts подписа договор между бранда MOOG и NASCAR Whelen Euro Series за подсигуряване на всички автомобили в шампионата с компоненти по управлението и окачването. Новият договор е в допълнение на дългогодишното партньорство на компанията с NASCAR, където от 1966 г., MOOG спомага за победата на всеки шампион на Monster Energy NASCAR Cup Series.

„Частите MOOG са преминали през обширно проучване и разработка съгласно най-новите технологии. Строгите състезателни изисквания на NASCAR са ценна тестова платформа за продуктовото развитие и представяне, от което клиентите на MOOG могат да се възползват в глобален аспект.”, обясни Том Нелсън,  директор на NASCAR Motorsports, Federal-Mogul Motorparts. „Радваме се, че успяхме да разширим приноса си към моторните спортове и че вълнуващи серии като NASCAR Whelen Euro Series сега също могат да се възползват от експертния опит на MOOG.”

NASCAR Whelen Euro Series се провежда за първи път през 2012 г., като довежда популярността на NASCAR до по-широка аудитория. За 2017 г., Сериите ще са на шест писти, а кулминацията ще бъде шампионатът в Золдер, Белгия през октомври. „Брандът MOOG се радва на безпрецедентен успех по време на половинвековната си връзка с NASCAR и очакваме с нетърпение подобно дългосрочно европейско сътрудничество,“ каза Жером Галпин, главен изпълнителен директор на NASCAR Whelen Euro Series. „Състезателните условия на NASCAR са изключително изискващи и ползите от издръжливостта и представянето на частите MOOG са добре дошло допълнение към пит-стоповете на NASCAR Whelen Euro Series.”