Начало Moto News MotoGP: Довициозо над всички на Муджело

MotoGP: Довициозо над всички на Муджело

35
0

Андреа Довициозо с Ducati  записа първа победа за себе си и тима си за сезона, след като спечели Гран при на Италия на пистата Муджело, 6-и кръг от първенството в MotoGP. Дови остави зад себе си най-бързия от квалификацията и лидер в шампионата Маверик Винялес от Yamaha. Страхотно каране направи и друг пило с Ducati- Данило Петручи, който със сателитния тим на OCTO Pramac Racing се класира 3-и, пред местния любимец Валентино Роси (Yamaha).

На старта поведе Роси от 2-а позиция пред Винялес, Лоренсо и Довициозо. Шампионът Марк Маркес с Repsol Honda бе 5-и. В началото на втория тур обаче Лоренсо изпревари и двата пилоти на Yamaha и поведе. Още в средата на 2-ата обиколка обаче Доктора си върна лидерството.

В 3-ия тур Лоренсо отново излезе начело, използвайки по-високата скорост на своя мотор на старт-финалната права. Отново обаче в средната част Роси предприе атака и поведе, а втори излезе Винялес. Довициозо пък се възползва от колебанието при Хорхе и стана 3-и.

Винялес пък изпревари Роси и поведе, а за кратко и Дови бе пред Доктора. По-назад Петручи изненада Маркес и зае 5-ата позиция. Данило след това мина и пред Лоренсо. Андреа обаче изпревари Роси и стана 2-и. Алваро Баутиста също изпревари Маркес и стана 5-и. А Лоренсо изостана до 8-а позиция. Дани Педроса с другия мотор на Repsol Honda бе едва 10-и.

Отпред позициите се стабилизираха, като първите 4 вървяха в пакет. 10 тура преди края обаче Довициозо поведе, изпреварвайки Винялес от външната страна на завой 1. Петручи пък се справи с Роси в края на обиколката за 3-ото място. Грешка на Маверик позволи на Петручи да излезе 2-и.

4 тура преди края обаче Винялес се върна на 2-ото място. Той опита да настигне Дови, но нямаше шанс и последният записа първа победа за сезона и първа за Ducati. С нея той излезе на 2-о място в генералното класиране, зад Винялес и пред Роси. Пети остана Баутиста,, който задържа зад себе си Марк Маркес.

Пълните резултати вижте ТУК