Начало Moto News MotoGP: Хорхе Лоренсо тръгва първи в последното си състезание за Yamaha

MotoGP: Хорхе Лоренсо тръгва първи в последното си състезание за Yamaha

39
0

Хорхе Лоренсо ще стартира първи в Гран при на Валенсия от MotoGP в последното си състезание като пилот на Yamaha. Испанецът спечели убедително квалификацията, като изпревари с 0.340 сек осигурилия си вече титлата Марк Маркес с Repsol Honda.

Първата редица допълни Валентино Роси с другия заводски мотор на Yamaha, като изоставането му спрямо Лоренсо бе цели 0.727 сек. На втора редица се класираха Маверик Винялес със Suzuki, Андреа Довициозо с Ducati и Пол Еспаргаро от Yamaha Tech 3.

Лоренсо слезе до невероятните 1:29.401 мин, подобрявайки и рекорда на пистата от миналата година с 0.6 сек. Предишното върхово постижение бе също негово дело, като тогава той спечели състезанието, а с това и титлата.

Сега той няма шанс да завърши шампионата по-напред от 3-а позиция, зад Маркес и Роси, но е силно амбициран да завърши кариерата си в Yamaha с победа и то на домашно състезание.

Завърналият се в спорта след дълго отсъствие заради счупена ключица Дани Педроса с другата машина на Repsol Honda остана 8-и. Пред него се нареди Андреа Яноне с Ducati, който също пропусна част от сезона заради счупени прешлени. 

Резултатите от втората квалификация можете да видите ТУК