Начало Moto News MotoGP: Маркес ще стартира първи на Арагон

MotoGP: Маркес ще стартира първи на Арагон

34
0

Марк Маркес с Repsol Honda записа една от най-добрите си квалификации в кариерата в MotoGP, печелейки тази за Гран при на Арагон в Испания. Лидерът в шампионата изпревари с 0.631 сек Маверик Винялес с Suzuki и направи ясна заявка за победата в състезанието утре.

Трето време даде миналогодишният шампион Хорхе Лоренсо с Yamaha, който ще е последният пилот на първа редица. Той изостана само с 0.030 сек от Винялес. Последният също записа една от най-добрите си квалификационни сесии.

От втора редица ще тръгнат Андреа Довициозо с Ducati, Кал Кръчлоу с LCR Хонда и Валентино Роси с Yamaha. Другият пилот на Repsol Honda и победител от последния кръг Дани Педроса остана едва 7-и, на цели 0.9 сек от съотборнка си. Завърналият се в първенството Ники Хейдън, който замества контузения Джак Милър в Estrella Galicia Honda, остана предпоследен – 21-и.

Квалификацията беше доста по-спокойно спрямо тренировките преди квалификацията. В 3-ата общо 7 пилоти паднаха, сред които Маркес, Роси, Пол Еспаргаро и Данило Петручи, които се сблъскаха, и Ники Хейдън. 

Пълните резултати от втората квлаификация в MotoGP вижте тук