Начало Moto News МотоGP: Маркес не мисли как да спечели титлата на Арагон

МотоGP: Маркес не мисли как да спечели титлата на Арагон

33
0
Марк Маркес

Марк Маркес не мисли за това как да спечели втората си световна титла в МотоGP на родна земя в Испания след малко повече от два месеца.

Носителят на короната за 2013 г. вече има девет поредни победи в тазгодишното първенство и 77 точки аванс в генералното класиране. Според изчисленията той печели средно 8,6 точки на състезание. Ако преднината му в шампионата продължи да расте всъс същото темпо, той ще е със 120 пункта пред най-близкия си съперник след надпреварата на Арагон в Испания, която е 14-ти от общо 18 кръга.

При това положение Марк би могъл да стане шампион за втори път пред родни фенове в края на септември. На Арагон е и последният старт в Европа преди три надпревари, които се провеждат извън Стария континент. След това МотоGP се връща във Валенсия за финалното състезание за годината.

21-годишният пилот признава, че би било хубаво да стане шампион у дома, но не мисли твърде усилено за това.

Не, не се чудя дали шампионатът ще е приключил до Арагон. Най-важното е да спечели титлата, няма значение кога ще стане това. Ако я взема в Австралия няма да е същото, разбира се, като на Арагон, защото в Испания ще са всички важни за мен хора, семейството ми. Но е трудно да мисля, че втората част от сезона ще продължи като първата. Не бива да забравяме Дани, Хорхе [Лоренцо] и Валентино [Роси]. Всички те са страхотни пилоти и някой ден ще спра да побеждавам. Важното е да разбираме какво става и да се опитаме да управляваме аванса – коментира Маркес.