Начало Moto News MotoGP: Роси се радва на победата си на Филип Айланд

MotoGP: Роси се радва на победата си на Филип Айланд

30
0

Валентино Роси бе много доволен от победата си в Гран при на Австралия от MotoGP – първа за него от девет години.

Легендарният италианец стартира от осма позиция, но със забележително темпо стигна до второто място и води двубой със съотборника си в Ямаха Хорхе Лоренсо. Падането на Марк Маркес (Хонда) изведе Роси начело и на финала той бе особено щастлив, че е спечелил от толкова задна позиция на грида.

– Още бях шести, когато във втория завой видях Марк и Хорхе пред мен. Помислих, че ще е трудно. След това успях да изпреваря (другите пред себе си), бях бърз, но с Хорхе наистина стана сложно. Опитах да се фокусирам върху него, да спечеля нещо. Бях малко по-бърз от него. Задминахме се безброй пъти, получи се страхотна битка. Но този път моята скорост бе по-добра и останах пред него. Марк не бе твърде напред, но две секунди не са разлика за пренебрегване. Затова се постарах да се съсредоточа върху второто място, след което видях Марк да катастрофира. Невероятно постижение. Да стана пръв от толкова задна позиция на старта 9 години след последната ми победа тук е страхотно – коментира Валентино.

Това бе втори успех за Роси този сезон. Той води битка с Лоренсо и Дани Педроса (Хонда) за второто място в шампионата.

– Борбата е наистина много близка и ще е важно да продължим със силното представяне и на Сепанг (в Малайзия). Хорхе и Дани са сред най-добрите пилоти в света, така че спорът е на страшно високо ниво.

До финала на шампионата остават два старта. Роси е втори в класирането с 255 точки. Трети е Лоренсо с 247 пред Педроса – 230.