Начало Moto News MotoGP: Роси: Първият човек, когото трябва да победя, е Маркес

MotoGP: Роси: Първият човек, когото трябва да победя, е Маркес

33
0

Да бие Марк Маркес ще е първата цел на Валентино Роси през сезон 2015 г. в MotoGP. Деветкратният световен шампион сподели, че съперникът от Honda е „първият, когото трябва да победим” през предстоящия сезон.

Роси стана втори в миналогодишното първенство – след Маркес – и подчерта, че заедно с Yamaha трябва да направят още една крачка напред, ако искат да се борят с испанеца.

– Първият човек, когото трябва да победя, е Маркес. Миналия сезон той свърши невероятна работа. Смятам, че с Хорхе [Лоренсо] сме на едно ниво, а [Дани] Педроса със сигурност ще е по-добър, тъй като е с променен екип. Ще е особено интересно още от първия тест да видим дали разликите в челото са по-малки – обясни Роси. – Първите три надпревари ще са много, много важни. След Катар отиваме на трасето в Остин, което е трудно – миналата година имахме някои проблеми там. После е Аржентина, конфигурацията там я харесвам. Важно е в тези първи три старта да вземем колкото се може повече точки, за да се върнем в Европа на добра позиция. Трябва да опитаме да сме конкурентоспособни от самото начало, да се постараем да победим в някои надпревари. Това е перфектният начин да се борим за шампионата. Миналия сезон станах втори, което не е лошо, но постоянно бях зад Маркес по редица показатели. Тази година може да сме по-близо.

2014 г. бе най-силният сезон на Роси от 2009-та насам (последната му шампионска година). Той взе осем подиума в последните девет надпревари и смята, че е постигнал сериозно подобрение заедно с отбора си:

– Приключихме миналата година много близо до върха. Сега целта е да продължим така, но знаем, че съперниците ни ще наистина силни и затова ще трябва да направим още една стъпка напред. Вече изпитахме прототипа два-три пъти, новият мотор ще е налице за Сепанг и изцяло готов за Катар.