Начало Moto News MotoGP: Скот Рединг подписа с Aprilia за 2018 г.

MotoGP: Скот Рединг подписа с Aprilia за 2018 г.

88
0

От Aprilia съобщиха днес, че Скот Рединг е подписал договор с Aprilia Racing Team Gresini за 2018 г. и ще замени Сам Лоус. Това бе една от най-строго пазените тайни, макар да се предполагаше,  че Рединг ще замени Лоус.

Скот Рединг, който остава най-младият победител в историята на Гран При, ще се състезава заедно с много опитен съотборник, какъвто е Алеиш Еспаргаро с мотоциклет RS-GP, направен в завода в Ноале. И Рединг, и Еспаргаро са стигали до подиуми във висшия клас, а основната им задача е да развият мотоциклета.

Романо Албесиано, мениджър на Aprilia Racing, каза: „Скот е пилот, който е млад, но има значителен опит в MotoGP. Имаме удоволствието да го включим в проекта си и смятаме, че неговият талант и продължителното развитие на RS-GP ще позволи на екипа и на самия него да постигнем заедно добри резултати. Нашият мотор е става все по-добър. Целта да бъдем в топ 10 вече е почти постигната. Нашите стъпки напред в техническо отношение през този сезон са видими.

С договора със Скот ние се готвим за следващия сезон. Aprilia ще бъде на стартовата линия с двама качествени пилоти, които имат голям потенциал. Алеиш демонстрира все повече и повече, че е пилот от високо качество и е гаранция за отбора. С приноса на Скот очакваме, че работата на екипа ще доведе Aprilia още по-близо до върха на шампионата, в позициите, които такава славна марка заслужава да заеме.“

След като Рединг отива в Aprilia, остават официално пет свободни места за 2018 г. Те обаче са почти запълнени. Aspar е много близо до подновяването на договора с Карел Абрахам за още една година. Второто пилотско място в LCR Honda ще бъде за Така Накагами, но при условие че такова се отвори, защото не е сигурно на 100%.

Двете места в Avintia Ducati все още са свободни, но списъкът с кандидати е много малък. Може би Хектор Барбера и Лорис Баз ще напуснат отбора, макар че Баз има стабилни резултати. Смята се, че Тито Рабат е много близо до мястото на единия мотоциклет в бокса на Avintia, докато другите слухове са за Ксавие Симеон. И те се смятат за достоверни. Идването на Симеон при кралете ще бъде най-голямата изненада, тъй като Симеон има недотам блестяща кариера в Moto2, след една забележителна победа на Заксенринг през 2015 г. Но той има подкрепата на белгийската телевизия, а също и представлява спонсори, които могат да донесат един милион евро на отбора.

По тази логика, остава само едно свободно седло – в екипа на Марк VDS. Сам Лоус е един от пилотите, които се спрягат за това място, след като бе натирен от Aprilia. За Щефан Брадъл също се говори като възможност за Marc VDS, ако се върне в MotoGP след катастрофалния си сезон в WorldSBK. Изборът изглежда е между тези двама, макар да продължават слуховете, че Том Люти ще дойде от Moto2. Кандидатурата на Люти изглежда малко вероятна, тъй като има двама новобранци от Moto2 в отбора е рискована стъпка. Да, стъпката е рискова, но не и невъзможна, както демонстрираха от Tech 3 Yamaha тази година.