Начало Moto News MotoGP: Трети ден от тестовете на Repsol Honda на Бърно

MotoGP: Трети ден от тестовете на Repsol Honda на Бърно

40
0

В Чехия, на пистата в Бърно, завърши третият, последен ден от тестовете на екипа на Repsol Honda.

На този тест пилотите на отбора – световният шампион Марк Маркес и Дани Педроса успяха да пробват новия прототип на HRC за 2015 г. В последния ден Дани направи само 16 обиколки с машината от този сезон, а Марк завъртя 41 със сегашния си мотоциклет и 5 с този за 2015 г. Сега отборът излиза в 3-седмична почивка, преди да отиде в Индианополис, за 10-ия кръг от шампионата на 8 август.

Маркес коментира: Тестът мина добре, особено в последния ден. На пистата най-после имаше нормално ниво на сцепление. Вече можех да давам добри времена и да пробвам различни елементи и настройки, а също да потвърдя впечатленията си от машината за 2015 г. Най-важното в този тест бе, че можахме да пробваме новия мотоциклет и да му дадем положителна оценка. Освен това Honda донесе няколко нови детайла за обновената машина за този сезон – RC213V и ние можахме да тестваме решенията в областта на електрониката и спирачките, както и да изпитаме различни настройки. Радвам се, че успях да направя много обиколки и да събера много данни. Сега отиваме в почивка, която определено заслужаваме.

Педроса каза: Времето накрая беше добро и можехме да пробваме определени промени в мотоциклета. Някои от тях са насочени към по-далечно бъдеще, а други са буквално за най-близките няколко състезания. Като цяло съм доволен от трите тестови дни, тъй като направихме няколко важни крачки в развитието на електрониката и в други подобрения по мотоциклета. Освен това можахме да тестваме и новия мотоциклет и да изминем с него първите километри. Естествено, него ще продължим и занапред да го разработваме и развиваме.