Начало Moto News MotoGP: Втора поредна победа за Лоренсо, дубъл за Yamaha

MotoGP: Втора поредна победа за Лоренсо, дубъл за Yamaha

29
0

Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP Хорхе Лоренсо спечели втора поредна победа в клас MotoGP. Той триумфира  на пистата Льо Ман за Гран При на Франция. Втори стана неговият съотборник Валентино Роси, който направи победата на Yamaha двойна. Третото място зае Андреа Довициозо (Ducati Team).

След като спечели на Херес преди две седмици, сега Лоренсо направи перфектен старт и поведе още след старта, следван от Довициозо, съотборникът му от Ducati – Андреа Яноне, световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda Team), Валентино Роси и Брадли Смит  (Monster Yamaha Tech 3). Съотборникът на Маркес, Дани Педроса падна във втория завой, но продължи от последно място. Дани завърши 16-и, като само едно място го раздели от зоната на точките.  Щефан Брадъл също падна в 6-и завой.

В същото време Роси притисна Маркес и го изпревари. След малко същото направи Смит след грешка на испанеца. Така Маркес изостана на 6-о място. Кал Кръчлоу от сателитния тим CWM-LCR Honda също катасторфира. В същото време Валентино вдигна темпото и изпревари и двамата пилоти на Ducati, за да се настани на второ място зад съотборника си.  

В средата на дистанцията Маркес се активизира и успя да изпревари Смит, а след това победе епична битка с Андреа Яноне за 4-ото място. За 2-3 обиколки двамата си разменяха местата, докато Маркес все пак издържа и дръпна напред.

Лоренсо необезпокояван пресече финала първи на 3,820 сек. преднина пред съотборника си Роси Това бе 34-а победа във висшия клас за Хорхе и втора поредна за този сезон, която го изведе на втора позиция в класирането след Доктора. Той води със 102 т., следван от Лоренсо с 87, а трети е Довициозо с 83. Дови се върна на подиума, но Ducati  продължават да нямат победа на френската писта.

Пилотът на Repsol Honda Маркес стартира от първа позиция, но загубата му на позиции на старта се оказа фатална. Той стартира с карботново покритие на спирачните си дискове, но не можа да запази темеператерата в началото и имаше проблеми със спирането. След това започна да догонва колоната и успя да се пребори за 4-ата позиция с Яноне, който остана 5-и. Брадли Смит финишира 6-и, въпреки високата скорост в началото на надпреварата. 

Отлично се представи отново Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3), който зае 7-о място, следван от Йони Ернандес (Pramac Racing), постигнал най-доброто си класиране през този сезон. На следващите места – 9-о и 10-о, бяха Маверик Винялес (Team Suzuki Ecstar MotoGP) и Данило Петручи (Pramac Racing).