Начало Moto News MotoGP: Винялес спечели и в Аржентина, Маркес падна

MotoGP: Винялес спечели и в Аржентина, Маркес падна

36
0

Маверик Винялес записа втора победа от два старта през новия сезон в MotoGP. Пилотът на Yamaha спечели Гран при на Аржентина, като се възползва от падането на лидера в състезанието Марк Маркес от Repsol Honda. Шампионът поведе и тъкмо бе започнал да се откъсва напред, когато се изпързаля на завой 2 и спря в чакъла. Втори остана Валентино Роси с другата заводска Yamaha, а Кал Кръчлоу от екипа на LCR Honda 3-и.

Маркес поведе от полпозишън, а Лоренсо падна след първите няколко завоя. Кръчлоу бе втори, следван от Винялес и Роси с двата мотора на Yamaha. Стартиралият втори Карел Абрахам (Pull&Bear Aspar) изостана. В 3-ата обиколка Маверик изпревари Кал, а малко след това Марекс, който бе започнал да се откъсва, падна на завой 2 и не завърши състезанието.

Данило Петручи (OCTO Pramac Ducati) излезе на 4-а позиция, следван от другия пилот на Repsol Honda Дани Педроса. Испанецът опита няколко атаки, но те бяха неуспешни. Винялес пък започна леко да се откъсва пред Кръчлоу, който държеше Роси зад себе си. Йохан Зарко с Yamaha Tech 3 пък успя за кратко време за се справи с Педроса и Петручи и излезе на 4-о място.

Дани си върна 4-ата позиция, но само за кратко, тъй като подобно на Маркес той падна на завой 2. По-назад в колоната Алейш Еспаргаро падна и повлече със себе си и втория пилот на Ducati Андреа Довициозо. 7 обиколки преди финала Роси успя да мине пред Кръчлоу и зае 2-ата позиция.

Алваро Баутиста (Pull&Bear Aspar) пък успя да се пребори със Зарко за 4-ото място. Йонас Фолгер остана 6-и, следван от Петручи и Скот Рединг (OCTO Pramac Ducati). Челната десятка допълниха Джак Милър и Абрахам.