Начало Moto News MotoGP: Яноне най-бърз в първия ден на Муджело

MotoGP: Яноне най-бърз в първия ден на Муджело

34
0

Най-бърз в първите тренировки на пистата Муджело за Гран При на Италия бе Андреа Яноне с Ducati. След него се наредиха Хорхе Лоренсо и Микеле Пиро, който стартира с уайлдкард в състезанието. Времената във втората сесия се подобриха с 5 секунди, след като пистата изсъхна.

В първата свободна тренировка заради дъжда, на трасето излязоха само 14 пилоти. Така  за половината от стартовия списък FP2 бе първото появяване на трасето. В първата тренировка с най-добро време бе Йони Ернандес (Aspar Team MotoGP), който даде 1:54.199. Постижението му бе с повече от половин секунда по-добро от всички останали. На втори, на 0.774 сек. бе Скот Рединг, който донесе на Ducati първо и второ място. Трети стана Кал Кръчлоу (LCR Honda), въпреки че не можа да премине бариерата от 1:55 за обиколка.

Във втората сесия пилотът на Ducati Team Андреа Яноне постигна 1:47.696, а след него на 0.461 остана Хорхе Лоренсо. Въпреки че Яноне подписа  със Suzuki Ecstar за 2017 г., той има още работа да довършва в Ducati през сезон 2016. Миналата година тъкмо на Муджело Яноне спечели първата си полпозишън в MotoGP. Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP Лоренсо не излезе във FP1, но във втората даде 1:48.157, близо половин секунда след Яноне. Той използва нова версия на шлема си с удължена задна секция. Пилотът с уайлдкард Микеле Пиро (Ducati Team) даде трето време, като се залепи зад Лоренсо и използва въздушния тунел, за да постигне времето си. Но нека не забравяме, че Пиро е пилотът, който е направил най-много тестове на Муджело на машината на Ducati.

Четвърти завърши Алеиш Еспаргаро (Team Suzuki Ecstar), на малко повече от десета от Лоренсо. Марк Маркес (Repsol Honda) бе най-бързият пилот с японската марка – 5-и, като остана само на 2 стотни от Еспаргаро. Маркес има само една победа на тази писта във висшия клас. Дистанцията от втория до 7-ия пилот е наистина малка – малко повече от десета. Седми стана Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) който остана само на 5 стотни от Маркес, но на 0,644 сек. от Яноне. Топ 10 оформиха Маверик Винялес (Team Suzuki Ecstar), Скот Рединг (Octo Pramac Yakhnich), Кал Кръчлоу (LCR Honda) и Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3).

Дани Педроса (Repsol Honda Team) започна трудно уикенда на 11-а позиция. За него това е Гран при №250 и той ес надява на по-добро класиране.