Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не ми е позволено да тествам за друг тим след Абу Даби,...

Не ми е позволено да тествам за друг тим след Абу Даби, но за това има причини, заяви Фетел

38
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел потвърди, че е получил забрана да тества за друг отбор след финалния кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1 в Абу Даби.

Ред Бул обяви по време на уикенда в Япония, че четирикратният световен шампион си тръгва в края на сезон 2014 г. Самият той допълни, че не може да съобщи какво ще прави от тук нататък, въпреки че отиването му във Ферари се приема като факт в падока.

– Преди всичко нямам търпение да се състезавам и да се насладя на последните си надпревари с отбора. Преживяхме много неща заедно през последните години, така че последният старт в Абу Даби ще е особено специален момент. Да, не ми е позволено да тествам за друг тим след състезанието в Абу Даби, но точно сега не съм фокусиран върху това. Според мен има причини за това, които могат да се разберат – заяви немският пилот.

На въпрос дали е очаквал друго отношение от Ред Бул, Фетел отговори:

– Всъщност не.

Той допълни, че нямало конкретна причина, поради която не обявява бъдещите си планове в настоящия момент. Себастиан каза също така, че все още трябва да се изчака и се надява много скоро да има новини за съобщаване.

Четирикратният световен шампион може да пропусне квалификацията в събота на пистата COTA, тъй като ще използва повече от разрешените за сезона компоненти на задвижващата система в болида си.

Според италианската преса пък лично главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер и президент на Ферари Серджо Маркионе ще пътува за Остин, където се очаква да бъде обявено поне присъединяването на Фетел към Ферари. Той вече се е настанил в кабинет в централата на компанията в Маранело, който е различен от използвания от Лука ди Монтедземоло. В това италиански журналисти видяха пореден опит на Маркионе да се разграничи напълно от досегашното ръководство при установяване на новия мениджмънт. Новият президент щял да е в Маранело поне веднъж в седмицата.

Междувременно по-малкият брат на Фетел Фабиан започва кариера в автомобилния спорт. Вече 15-годишен, той е на път да стане пилот в полския шампионат Фолксваген Голф Къп. По-малкият Фетел направил тест на Лаузицринг и споделил след това, че автомобилът бил по-бърз, отколкото очаквал.