Начало Автомобили Новото BMW M4 CS – изкуството на динамичното превъзходство

Новото BMW M4 CS – изкуството на динамичното превъзходство

426
0

Новото BMW M4 CS е специален модел на BMW M GmbH, който ще се произвежда в лимитиран тираж от 2017 до 2019 г. Автомобилът (среден разход на гориво: 8.4 л/ 100 км; CO2 емисии: 197 г/ км) запълва нишата между BMW M4 с пакет Competition и безкомпромисното BMW M4 GTS.

С M4 CS BMW M GmbH същевременно въвежда и нова номенклатура за своите модели. Над базовите М модели в бъдеще ще бъдат позиционирани мощните версии Competition. Над тях ще са разположени специалните CS модели. Специалните модели, насочени към максимална динамика, ще моделират бранда като ще имат ясни състезателни и спортни характеристики, но в същото време ще могат да бъдат регистрирани без ограничения за движение по обществените пътища.

Новото BMW M4 CS ще се задвижва от вече наложилия се при досегашните BMW M4 модели шестцилиндров редови двигател с технология M TwinPower Turbo. Серийно ще се комбинира със седемстепенната М скоростна кутия с два съединителя (M DKG).

Спрямо BMW M4 с пакет Competition мощността на новото M4 CS е повишена до 338 кВт/ 460 к.с. (плюс 10 к.с.), а максималният въртящ момент – до 600 Нм (плюс 50 Нм). Стойностите на разхода на гориво и на емисиите са на нивото на BMW M4 Купе с M DKG (среден разход на гориво: 8.4 л/ 100 км; CO2 емисии: 197 г/ км).

M4 CS ускорява от 0 до 100 км/ ч за само 3.9 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 280 км/ч.

За постигането на още по-висока динамика окачването на новото BMW M4 CS е с още по-спортни настройки.

Също като другите BMW M4 модели, и новото BMW M4 CS е настройвано на Северната отсечка на Нюрбургринг. Най-доброто му време е 7:38 мин.

Колата дължи ненадминатата си динамика и на последователно олекотената конструкция. Предният капак, покривът, предният сплитер, задният спойлер, задният дифузьор и дори карданният вал са изработени от карбонов композит (CFRP). Резултатът е ниското собствено тегло от само 1580 кг.

Тапицериите на вратите също са с оптимизирано тегло. Те са изработени от пресовани естествени влакна с повърхност с изискана карбонова визия. За спортния характер на новото BMW M4 CS допринасят и леките ленти за затваряне на вратите.

Предният сплитер и спойлерът на задния капак са с ново оформление и осигуряват по-силно аеродинамично притискане.

Новото BMW M4 CS серийно се оборудва с M Compound спирачна система със сини 4-бутални спирачни апарати отпред и 2-бутални спирачни апарати отзад. По желание се монтират M Carbon керамични спирачки с елоксирани в златист цвят 6-бутални спирачни апарати отпред и 4-бутални спирачни апарати отзад.

Специално за новото BMW M4 CS са разработени нови алуминиеви джанти с DTM дизайн в цвят Orbit Grey. Те са с размери 9 x 19 инча отпред и 10 x 20 инча отзад. Джантите с 10 спици серийно се оборудват със сертифицирани за обществените пътища гуми на Michelin (отпред: 265/ 35 R 19, отзад: 285/ 30 R 20). По желание се предлагат спортни гуми с по-силно профилиране.

Спортната изпускателна система с четири ауспухови тръби с диаметър по 80 мм е заимствана от BMW M4 с пакет Competition. Четирите ауспухови накрайника са изработени от неръждаема стомана и носят логото на М.

Ексклузивно за специалния модел BMW M4 CS се предлагат два цвята на лаковото покритие: San Marino Blue металик и Lime Rock Grey металик. Освен това M4 CS може да бъде поръчано (лимитирано, вероятно от ноември 2017 г.) в цветовете Alpinе White, Sapphire Black металик и Frozen Dark Blue II.

В интериора на M4 CS доминира комбинацията от спортно-изискана Alcantara и кожа. Средната конзола с олекотена конструкция, както и интериорните лайстни са тапицирани с изискана Alcantara. Маншонът на лоста на ръчната спирачка е от Alcantara с контрастни шевове.

Опционалният M Alcantara волан е тапициран с осигуряваща особено добро сцепление Alcantara кожа в цвят антрацит, според най-добрите традиции на М.

Специалните М спортни седалки с олекотена конструкция с ексклузивна тапицерия от кожа Merino и Alcantara, както и осветените емблеми BMW M на облегалките подчертават спортното излъчване на M4 CS.

Новото BMW M4 CS се оборудва със създадените ексклузивно за BMW M GmbH задни светлини с иновативна OLED технология с 3D ефект (OLED: Organic Light Emitting Diode).

За комфорта на возене на BMW M4 CS допринасят и серийните навигационна система BMW Professional, автоматичната климатична инсталация, автоматично затъмняващите се вътрешно и външни огледала, както и опционалните адаптивни LED фарове с BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини).

Новият специален модел BMW M4 CS ще се прави в завода на BMW в Мюнхен също като M4 Купе, като производството стартира през юли 2017 г.