Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не знам какво стана, не мога да кажа, заяви озадаченият Хюлкенберг

Не знам какво стана, не мога да кажа, заяви озадаченият Хюлкенберг

41
0

Тимът на Рено изкара труден ден в Монте Карло, където имаше доста грижи с автомобилите си. И Нико Хюлкенберг, и Джолион Палмър пропуснаха голяма част от сесиите заради технически проблеми. Британецът изкара безпроблемна първа тренировка, но във втората спря след само 8 обиколки, когато от задната част на колата му се появи дим. Немският му съотборник пък имаше грижи с електрониката сутринта, докато в следобедната сесия направи 41 тура.

„Не знам какво стана, не мога да кажа”, заяви озадаченият Хюлкенберг, допълвайки, че Рено е на две стъпки зад съперниците си. „Балансът и сцеплението са далеч от това, което търсим. Постигнахме някакъв напредък следобед, след като сутринта само механиците ми имаха работа. Съсредоточих се върху търсенето на оптимални реглажи, а не върху гоненето на време за обиколка.”

„Още от първото излизане усетих, че нещата не са добре. Дори в началото не си гледах времената, тъй като бях наясно, че са ужасни. Труден ден, изправени сме срещу сериозно предизвикателство.”

Палмър бе убеден, че автомобилът има далеч по-голям потенциал и заяви, че няма търпение да се върне на трасето в събота.

„Това определено не бе желаният старт на уикенда ни в Монако”, допълни техническият директор Ник Честър. „Имаме работа, но знаем къде можем да постигнем подобрения.”