Начало Рали Новото Поло на VW може да се състезава през 2017 г. с...

Новото Поло на VW може да се състезава през 2017 г. с частен екип

103
0

Новото Поло на Фолксваген за WRC би могло да участва в първенството, въпреки оттеглянето на отбора от шампионата. Екипът продължи тестовата си програма дори след края на сезона, като последната сесия бе проведена през миналата седмица от Маркус Грьонхолм.

Автомобилът е конструиран в съответствие с променените технически правила. Той може да бъде хомологиран и да участва в шампионата, ако бъде използван от частни екипи и пилоти.

„Много частни отбори питаха за колата, но все още няма решение какво ще правим”, заяви членът на борда на Фолксваген Франк Уелш пред Аутокар. „Развитието на модела е на 99% завършено и имаше смисъл да проведем последните изпитания, изисквани за хомологация, за да сме в състояние да я получим, ако е необходимо. В момента мога само да кажа, че има интерес и поддържаме възможностите.”

Техническият директор на Фолксваген Франсоа-Ксавие Дьомезон също заяви, че докато има някаква надежда, екипът ще стори всичко по силите си, за да излезе колата на трасе.

Името на Себастиен Ожие веднага бе свързано с възможността да кара новото Поло. Четирикратният световен шампион прави тестове с М-Спорт и Тойота и се надява максимално бързо да намери решение за бъдещето си. Той отказа да коментира слуховете и заяви, че все още не може да каже нищо съществено относно това какво ще прави през следващия сезон.