Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нереално е, че успяхме да победим, заяви Рикиардо

Нереално е, че успяхме да победим, заяви Рикиардо

36
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

„В обиколката за прибиране се кикотех като ученик. Нереално е, че успяхме да победим.”

Това бе реакцията на Даниел Рикиардо, след като спечели хаотичната Гран при на Азербайджан. В тима на Ред Бул не се готвеха за най-високото стъпало на подиума, но в крайна сметка именно познатата широка усмивка на австралийския пилот грейна от почетната стълбичка.

Даниел стартира от десета позиция на грида и бе принуден да спре рано в бокса заради попаднали в спирачките останки от други автомобили, изпопадали по трасето. След това той постепенно си проби път напред. Състезанието бе спряно, за да могат маршалите да почистят пистата, а след подновяването му той изпревари наведнъж и двата Уилямс-а, излизайки трети. После проблемите на Люис Хамилтън и наказанието на Себастиан Фетел помогнаха да се озове начело, откъдето австралиецът контролира темпото до карирания флаг.

„Напълно лудо състезание”, коментира пилотът на Ред Бул. „Знаехме, че имаме шанс за подиум след рестарта, но след това чухме за проблемите на Люис и Себ. Просто невероятно.”

„В началото направих непланиран питстоп след само няколко тура – заради отломки в спирачките. Наложи се да се прибера, за да ги изчистят. Паднах до 17-а позиция.”

„Дали съм мислел тогава, че мога да спечеля? Абсолютно не. Щях да заложа всичките си пари, че е на практика невъзможно. Такова състезание очаквахме миналата година, а се получи през тази. Направо останах без думи след надпреварата. Вчера бях разочарован от грешката си (Даниел удари автомобила си в квалификацията – б.а.), но подобни пропуски те карат да се бориш малко повече от обичайно. Знаех, че днес ще е различно. Вчера казах, че трябва да се опазим от неприятности и днес тази стратегия ни се отплати.”