Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нико Розберг: Напълно удовлетворен съм, обърнах страницата

Нико Розберг: Напълно удовлетворен съм, обърнах страницата

314
0

Нико Розберг се чувства удовлетворен от живота си, след като напусна Формула 1, заяви самият световен шампион за 2016 г. Той шокира света на Гран при, обявявайки, че си тръгва от сериите броени дни, след като спечели короната през миналия сезон. Нико изкара 11 години в F1 и спечели общо 23 победи.

„Напълно удовлетворен съм. Обърнах страницата и гледам напред. Миналия сезон бе перфектният финал за мен. Имах перфектна кариера от гледна точка на преследваната цел. Сега съм на 31 години и имам възможност за нова работа, да потърся нещо, в което пак да постигна успех. А това е страхотно”, обясни Розберг в интервю за ВВС Спорт.

Засега Нико не е оповестявал какви са по-нататъшните му планове. Наскоро потвърди събитие от личния си живот: че със съпругата му Вивиан очакват второ дете (дъщеря им Алая се роди през 2014 г.).

Излизайки от Формула 1 обаче, Розберг получи възможност да разшири работата си в различни кампании – като например тази на ФИА, призоваваща за безопасно шофиране по пътищата. В същото време има шанс и да гледа Гран при надпреварите като зрител, което не бе правил повече от десетилетие.

„Интересно е да наблюдаваш случващото се, а и Формула 1 е страхотна тази година. Не бях гледал състезание по телевизията от 12 години. Вълнуващо е да гледаш отстрани. Толкова много неща стават, не се знае кой ще спечели. За феновете е страхотно, че и Ферари е в борбата”, заяви той.

Нико допълни, че все още е рано за прогнози за шампионата, но все пак смята, че борбата изглежда ще се води основно между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. Според него наследникът му в Мерцедес Валтери Ботас се справя чудесно и все още не бива да бъде отписван.

„Фокусът обаче е върху Люис и Себастиан, защото те са в челото, а и вече доста се отдалечиха от останалите. Надявам се борбата да стигне до края на първенството, защото такова е желанието и на феновете – да гледат решаваща битка за титлата в последния старт, както бе и миналата година. И накрая, надявам се бившето ми състезателно семейство да спечели.”