Начало Автомобили Най-голямата бензиностанция на Shell в света обслужва дневно над 7500 коли

Най-голямата бензиностанция на Shell в света обслужва дневно над 7500 коли

208
0

Най-голямата бензиностанция по обем гориво в света – Shell Берхем – зарежда повече от 7500 автомобила, а в магазина й се обслужват над 5000 клиенти. Тя е 30 пъти по-голяма от обикновените обекти в Европа и има 1,5 пъти по-голям трафик от средна по размер магистрална бензиностанция в Европа. Обектът се намира на магистралата E25/A3 в посока към градската част на Люксембург и е ключова локация за цяла Европа. Сред клиентите на бензиностанцията са автомобилисти и професионални шофьори от всички европейски държави, включително и от България.

Българските клиенти високо ценят удобствата и услугите, които получават в Берхем. „Зареждаме камионите на TГT-42 ООД на Shell Берхем, заради добрата локация, ниската цена на дизеловото гориво, но също така заради удобствата, създадени за водачите – високодебитни колонки, зона за почивка, магазин.“ споделя Тургай Фехми, началник на автопарка на ТГТ-42 ООД, гр. Севлиево.

„Oценяваме Shell Берхем като стратегическа бензиностанция за нашата фирма“, сподели Тоня Митова, мениджър „Транспортен отдел“, Глобал Биомет. „Основната причина да зареждаме в Люксембург е традиционно по-ниската цена на горивото спрямо другите държави по маршрута  България-Белгия, България-Англия, България-северна, северозападна Франция. Берхем е една от малкото удобни бензиностанции, която се намира на главния транзитен път. Зареждането там става по-бързо, независимо от традиционно голямото струпване на камиони.  Мястото е удобно и за ползване на седмична почивка, тъй като в Белгия ползването на седмичната почивка в камиона е забранено. Шофьорите, които имат време, се възползват и от някои от допълнителните услуги – душ, кафе, бързо хранене.“

Бензиностанцията е оборудвана със система за по-бързо зареждане, която намалява времето за престой на колонката от 30% до 50%, а за камионите – двойно повече от обикновено. На разположение на клиентите са 48 колонки с двустранно зареждане  (27 от които са за леки автомобили). За удобство и по-лесна ориентация на шофьорите, сигнализацията е подобрена чрез много по-широк вход и ясни обозначителни знаци и табели, които да осигурят по-лесен достъп до бензиностанцията.

Shell прави постоянни високотехнологични нововъведения в продуктите и услугите, които предлага на клиентите си. На всяка колонка в Берхем са инсталирани интерактивни екрани за директна комуникация с клиентите на 13 различни езика, включително и български, на които те могат да открият информация за актуални промоции, последна информация за пътната обстановка, и прогнозата за времето.

Обектът разполага с първокласна система за контрол, която осигурява защита на бензиностанцията. Всички места за заплащане, почивка и паркиране на шофьорите са оборудвани с камери от последно поколение, които да гарантират тяхната сигурност.

Бензиностанцията разполага с обновен магазин, в който се предлага разнообразие от топли и студени прясно приготвени храни и напитки, както и машини за предварителна поръчка, които намаляват времето за чакане на опашка до 60%. Клиентите могат да се насладят на разнообразни продукти от марката deli2go. Бензиностанцията разполага и с просторна тераса – идеално място за почивка на клиентите. За всички шофьори, които заредят над 500л гориво Shell предлага специална оферта – безплатно кафе, достъп до луксозни тоалетни и бани 2theloo и до 50% отстъпка на меню в deli2go.

Обектът предлага множество методи на разплащане, сред които картата euroShell, която се приема в 22 000 европейски бензиностанции Shell и партньорски обекти в 25 страни. Освен за закупуване на гориво, тези карти могат да бъдат използвани за допълнителни услуги като заплащане на пътни такси, пътна помощ, възстановяване на ДДС и закупуване на стоки в магазините на бензиностанциите.

Най-голямата бензиностанция Берхем е доказателство за фокуса на Shell да подобри обслужването, продуктите и услугите, които предлага на своите клиенти като прави пътуването им по-приятно и комфортно. Shell демонстрира не само, че е подготвена да обслужва по-добре транспортния бизнес и частните превозни средства, но също иска да превърне всяко посещение в Берхем в незабравимо преживяване за нейните клиенти.