Начало Автомобили Новият компактен SUV на ŠKODA се нарича KAROQ

Новият компактен SUV на ŠKODA се нарича KAROQ

37
0

Новият компактен SUV на ŠKODA се нарича KAROQ. Името и изписването произлизат от езика на Алутик, местно население, което обитава остров, южно от брега на Аляска. Името е взаимствано от изписването на ŠKODA KODIAQ и по този начин, ŠKODA създава своята нова номенклатура за настоящите и бъдещите си SUV модели. ŠKODA KAROQ ще бъде показан пред публика за първи път в Стокхолм на 18 май, представяйки и поредния важен момент в SUV кампанията на чешкия бранд.

 „ŠKODA KAROQ е напълно нов SUV, който налага нов стандарт за нашия бранд и за сегмента.  С този нов SUV, ние правим следващата, напълно логична крачка в нашата SUV стратегия”, каза изпълнителният директор на ŠKODA, Бернхард Майер. „ŠKODA KAROQ впечатлява със своята уникална идентичност. Освен, че е носител на характерните ŠKODA предимства, той представя и новия емоционален дизайнерски език на бранда за моделите от компактния SUV сегмент.”, добавя Майер. 

Както и преди, със ŠKODA KODIAQ, жителите на остров Кодиак послужиха за вдъхновение при избора на името на ŠKODA KAROQ. Координатите на отдалечения архипелаг, южно от бреговете на Аляска са 57°N  и 153°W, а дивата му, девствена природа спира дъха. На езика на местното население от племето Алутик, „автомобил” е ‘KAA’RAQ’. Те използват думата ‘RUQ’ за „стрела”, което е основният елемент в логото на ŠKODA и символ на динамиката на бранда. Името на новият компактен SUV на ŠKODA – ŠKODA KAROQ е резултат от въздействащата комбинация от двете думи от езика на Алутик. 

„За нас бе важно да дадем въздействащо име на нашия нов SUV. То е и част от подхода ни при подбор на имената на всички наши модели от SUV сегмента.”, каза Вернер Айхорн, член на борда по Маркетинг и Продажби. „В същото време, ние създаваме забележителна и запомняща се стойност за своите клиенти”, добавя Айнхорн. 

Като част от Стратегия 2025, ŠKODA ще продължи да разширява своята гама от модели в следващите години. Основен фокус е разширяването на SUV гамата на бранда. Съвсем на скоро, ŠKODA KODIAQ бе първият голям SUV, представен на международни пазари, а сега със ŠKODA KAROQ, компанията достига до нов важен момент в историята си. Новият компактен SUV ще отпразнува световната си премиера на 18 май в Стокхолм, а пускането му на пазара е планирано за втората половина на 2017.