Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не бива издръжливостта да реши шампионата, заяви Волф; Хамилтън не мисли за...

Не бива издръжливостта да реши шампионата, заяви Волф; Хамилтън не мисли за титлата

28
0
Люис Хамилтън

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви след Гран при на Сингапур, че не бива издръжливостта на болидите да реши шампионата във Формула 1.

В същото време победителят в състезанието Люис Хамилтън сподели, че не мисли за титлата, въпреки че излезе начело в класирането. Съотборникът му Нико Розберг отпадна от надпреварата с техническа повреда – четвъртата за екипа този сезон.

– Не искаме шампионатът да бъде решен заради това, че едната кола е предала пилота си. Трябва да се съсредоточим и да разберем как да предотвратим отпаданията на състезателите си и проблемите с издръжливостта – заяви Волф.

Повреда във волана на Розберг го принуди да се оттегли от състезанието. Вследствие на това авансът му от 22 точки в класирането за шампионата се превърна в дефицит от 3 точки. Той сподели, че е разочарован, но гледа към следващия старт – в Япония, докато Волф отбеляза начина, по който Нико прие ситуацията:

– Изобщо не беше съсипан. Видяхте го да седи със съпругата си, беше много спокоен. Целият отбор запази присъствие на духа, всички се опитваха да поправят проблема, да рестартират системите. Казах му, че много съжалявам, задето сме го разочаровали. Случвало ни се е и с двамата ни пилоти. Но трябва да останем открити. Философията в отбора е, че който обърка нещата, трябва да ги поправи. Хората, отговарящи за сигурността, са страхотен екип и аз наистина се гордея с тях. Затова е толкова изненадващо, че продължаваме да имаме подобни грижи.

Изпълнителният директор (техника) на Мерцедес Пади Лоу призна, че той се притеснява за технически повреди постоянно този сезон.

– Имам чувството, че досега повредите са някак сравнително по равно разпределени. Да се надяваме, че подобно нещо се случва за последен път – допълни Лоу.

Междувременно Хамилтън настоятелно заяви, че не мисли за титлата:

– Чувствам се все едно още гоня, наваксвам. Не усещам огромно облекчение, тъй като тази година непрекъснато има разлика, а аз догонвам и после всичко пак изчезва. Знам какво може да се случи. Допълнителните точки са от огромна помощ. Просто сега чувствам спокойствие. Дойдох (в Сингапур), за да си свърша работата, уикендът ни премина без проблеми и това е истинска благословия. Пристигнах с мисълта „Нико ще е бърз и постоянен, ако взема поне тези 7 точки (разликата между първо и второ място – б.р.), ако продължа да намалявам разликата…” Но да получа 25 малко промени нещата. Ще продължа да гоня онези 7 и в следващия старт. С такава настройка на ума продължавам напред. Вижте Нико – имаше добри резултати и темпо, но едно отпадане променя ситуацията. Не се знае какво предстои.

Хамилтън каза също така, че е щастлив от представянето си – печели полпозишъни и ги оползотворява на максимум в състезанията. Той сподели, че трябва да се постарае за наистина силно представяне в следващите пет надпревари.