Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На нивото на Верлайн съм, смята Ериксон

На нивото на Верлайн съм, смята Ериксон

37
0

Маркус Ериксон смята, че през сезона досега той се представя на нивото на своя високо ценен съотборник Паскал Верлайн. До момента шведът няма нито една спечелена точка, докато Верлайн има 5 т.

В квалификациите Паскал е бил 7 пъти по-бърз от Маркус, а само в 2 случая Ериксон е бил по-напред. Според Маркус обаче той е много по-близо до Верлайн, отколкото показват цифрите и статистиката.

„Мисля, че разликите между нас са малки, коментира Ериксон. – В Барселона бяхме разделени само от няколко хилядни, а в Русия щях да съм по-бърз, но тогава той се завъртя и имаше жълти флагове. Мисля, че сме много близо като представяне. Смятам, че има малки неща, които трябва да подобря. Трябва да вземам малко повече от колата в квалификациите.“

По думите на Ериксон, Верлайн е много добър пилот и е показал това през сезона досега. Шведът признава, че Паскал е по-бърз в квалификациите, но според него в състезанията двамата са много близо като скорост. Те имаха няколко дуела, като този в Баку (на снимката) дори завърши с удар между двамата.

„Мисля, че имам силна позиция в тима, каза Ериксон. – В него съм от доста години и това е добра среда за мен. Но като пилот искам да съм в по-конкурентна кола. Надявам се тази година да продължим да прогресираме и да бъдем по-силни. Нямам договор за следващия сезон и не съм сигурен какво ще стане в бъдеще.“

Ексклузивно интервю с Паскал Верлайн четете в новия бой 207 на списание ClubS1